Öne Çıkan Yayın

NAMAZ KILMAK İSTİYORUM AMA, KILAMIYORUM DİYEN KARDEŞLERİME !

Namaz kılmak bir insanın yeryüzünde ulaşabileceği en büyük mutluluk.. Namazda Allah'ın huzuruna çıkıp O'na durumunu arz etmek...

1 Nisan 2014

Binde ''bir '' olmaya var mıyız?

Sevgili Peygamberimizin hadisi ile başlamak istiyorum yazıma..


"Kıyamet günü Aziz ve Celil olan Allah: "Ey Adem!" diye seslenir.
Adem:"Ey Rabbim buyur, emrindeyim, bütün hayırlar senin elindedir!" der. Şöyle bir nidada bulunulur:

"Allah sana, cehennem hey'etini çıkarmanı emrediyor!"
Adem sorar:"Ey Rabbim, cehennem hey'eti ne kadardır?""
Her binden dokuzyüz doksandokuzu!"
İşte "hamilelerin çocuğunu düşürdüğü, çocukların ihtiyarladığı, insanların sarhoş olmadıkları halde, azabın şiddetinden sarhoşa döneceklerini göreceğin zaman bu zamandır."

Bu haber Ashab'a çok ağır geldi. Öyle ki yüzlerinin rengi değişti.

"Ey Allah'ın Resûlü! dediler, bu binde bir içine hangimiz gireceğiz?""Ye'cüc ve Me'cüc'dan binde dokuzyüzdoksandokuz, sizden ise bir olacak.

Şunu da bilin: Siz insanlar arasında, beyaz bir öküzde siyah bir kıl veya siyah bir öküzde beyaz bir kıl durumundasınız."

Buhari, Tefsir, Hac, 1, Enbiya 7, Rikak 46, Tevhid 32; Müslim, İman
379, (222).


Kurana baktığımız zaman da, samimiyetle yönelen iman edenlerin sayıları hep azdır..İnsan neden samimiyetle dinini yaşamaz diye düşündüğümüzde, iki neden görünüyor..
Birincisi, Allah'ı iyi tanımamak.. Allah'ı tanıyan yani O'nunu gücünü bilen insan acizliğini de bilir.. Ve, aciz insan
dünyadaki asıl yaşam gayesinin '' kulluk '' olduğu bilincindedir..

Bir diğer neden de,  belki bulunduğu ortam (iş, çevre, aile ) telkinleri ile dini yaşamanın hayatında kısıtlamalara neden olacağı, özgürlüğününün gideceğini zannetmesi.

İman etmek, samimiyetle Allah'a yönelmek bir insanın yaşamındaki en önemli konudur.. 
İnsan eğer ilk engeli aşarsa, Allahın gücünü gereği gibi takdir ederse aslında samimiyetle yönelmenin hiç de zannedildiği gibi olmadığını görür..

Allah sevgisi, içli Allah korkusu kalbe girdi mi, Kuranı yürekten okur,  gaflet perdesinin kalkması ile: asıl yaşanması gereken samimiyetle Allah rızası olur..

Allah'a yönelen insan, yaşadığı her şeye hayır gözü ile bakar.. Çünkü bilir ki Rabbi merhametlilerin en merhametlisidir, kaldıramayacağı yük yüklemez.. Dahası insanı koruyup gözetleyecek olan da bir tek Allah'dır..

Bunları idrak eden insan artık, sonsuz mutluluk yoluna girmiş, dünya hayatına değil ahiret hayatına hazırlık yapar.. Sahte dünya ile sahtelikleri arkasına alır.. o insan sürekli imanını geliştirme çabasında olur.

Onun için yaşam da ahiret de güzellik olur .. Okuduğu Kurandan tad alır, her söylediği sözde, her hareketde ''Rabbim razı oluyor mu? '' diye düşünür.. 

Yaşamda binlerce insanla karşılaşırız, hangisini rızasını gözeterek yaşayacağız? ama Allah'a yönelince bir tek O'nun rızasını gözetiyorsunuz.. bundan daha büyük özgürlük olabilir mi? Kimsenin rızası için, Allah'ın rızasında ayrılmıyorsunuz.. ve her gün kendinizi geliştirme çabasında oluyorsunuz..

Allah'a yürekten yönelen insan.. sonrasında geçmiş günlerine pişman olur.. keşke daha önce Rabbime yönelseydim der.. Allah'ın tevbe kapısı açık.. insanlar tabii ki hata yapacak ancak iman arttıkca hatada ısrar etmiyorsunuz.. İman etmeyen insanlar asla gerçek mutluluğa ulaşamazlar.. mutluluğu kalplere veren ALlah'dır.
Allah iman eden kullarına mutluluğu yaşatır..

Müminler olaylara zahiri bakmazlar, her yaşanılanı Allahın yaptığını bilir tam teslim olurlar.. Her zaman yazıyorum, müminlerin yaşamında ''neden? '' diye bir şey yoktur.. Allah yaşatıyor ''elhamdülillah '' vardır..

Yaşam ALlah'a adanmalı, çünkü biz bunu için varız.. günü gün etmek için değil.. insanların ne yapıp ettikleriyle uğraşmak için değil.. Çünkü hepimiz tek başına hesap vereceğiz..

Hep hayirda iyilikte  yarışmali..

Bugün samimi müminlerin sayısı ne kadar az olsa da, eğer bir an olsun Rabbimizin rızasından ayrılmaz, Kuranı sadece dil ile okumayıp kalbimize de hakim kılarsak.. Hurafeleri yaşayarak değil, Kuranı yaşarsak inşaALlah Sevgili Peygamberimizin hadisindeki  ''binde bire '' talip oluruz..

Biz bu Kuran'ı sıkıntı çekesin diye göndermedik. Taha- 2

 ..Haberiniz olsun ki, Allah katında en şerefliniz, en takvalınızdır. Muhakkak ki, Allah, bilendir, herşeyden haberdardır.Hucurat- 13

Gülümce Yıldız, 

01-04-2014



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder